ee

Pelapis pikeun pembangkit listrik tenaga surya anu tiasa ngagentoskeun silikon

Ayeuna, sababaraha jinis "sihir" palapis tiasa dianggo pikeun ngagentos "silikon" dina pembangkit listrik tanaga surya. Upami éta pencét pasar, éta sacara signifikan tiasa ngirangan biaya tanaga surya sareng nyandak téknologi kana panggunaan sapopoe.

Ngagunakeun panel surya pikeun nyerep sinar panonpoé, teras ngalangkungan pangaruh fotovolt, radiasi sinar panonpoé tiasa dirobih janten énergi listrik - ieu biasana dikenal salaku pembangkit listrik tanaga surya, anu ngarujuk kana panel surya tina bahan utami nyaéta " silikon ". Éta ngan kusabab mahalna panggunaan silikon anu tanaga surya parantos henteu janten bentuk panerapan listrik anu seueur dianggo.

Tapi ayeuna sababaraha jinis "sihir" palapis parantos dikembangkeun di luar negeri tiasa dianggo pikeun ngagentos "silikon" kanggo pembangkit listrik tanaga surya. Upami dina pasaran, éta sacara signifikan tiasa ngirangan biaya tanaga surya sareng nyandak téknologi dina panggunaan sapopoe.

Jus buah dianggo salaku bahan pigménan

Salah sahiji lembaga panilitian terkemuka dina bidang tanaga surya nyaéta MIB-Solar Institute di Universitas Milan Bicocca, Italia, anu ayeuna nuju ékspérimén sareng palapis pikeun tanaga Surya anu disebat Téhnologi DSC. DSC mangrupikeun Cell Solar anu peka.

Téknologi DSC Prinsip dasar tina lapisan kakuatan tanaga surya ieu nyaéta nganggo fotosintésis klorofil. Panaliti nyarios pigmén anu ngawangun cet nyerep sinar panonpoé sareng ngaktipkeun sirkuit listrik anu ngahubungkeun sistem fotolistrik pikeun ngahasilkeun listrik. Bahan baku pigmén anu dianggo ku palapis, ogé tiasa anggo jus tina sagala jinis buah pikeun diolah, antosan sapertos jus tina jus blueberry, raspberry, anggur beureum. Warna anu cocog pikeun cet na beureum sareng ungu.

Sél surya anu cocog sareng lapisan ogé khusus. Éta nganggo mesin percetakan khusus pikeun nyitak nanoscale titanium oksida kana témplat, anu teras dicelupkeun dina cet organik salami 24 jam. Nalika palapisna dibereskeun dina titanium oksida, sél surya didamel.

Ékonomis, merenah, tapi henteu épisién

Gampang dipasang. Biasana urang ningali panel surya dipasang dina atap, hateup, ngan ukur bagian tina permukaan wangunan, tapi cet anyar tiasa dilarapkeun ka bagian mana waé permukaan wangunan, kalebet gelas, janten langkung seueur cocog pikeun gedong kantor. Dina taun-taun ayeuna, gaya luar pikeun sagala rupa gedong jangkung anyar di panjuru dunya cocog pikeun palapis listrik tanaga surya sapertos kieu. Candak gedong UniCredit di Milan salaku conto. Tembok luarna ngeusian seuseueurna daérah gedong. Upami éta dilapis ku cet pembangkit tanaga surya, éta épéktip hemat tina sudut pandang hemat énergi.

Dina hal biaya, cét pikeun pembangkit listrik ogé langkung "hemat" tibatan panél. Pelapisan kakuatan tanaga surya saperlima kalima silikon, bahan utama pikeun panel surya. Dasarna diwangun ku cet organik sareng titanium oksida, anu duanana murah sareng diproduksi sacara masal.

Kauntungannana palapisna sanés ngan ukur béaya rendah, tapi ogé jauh langkung adaptasi lingkungan tibatan panel "silikon". Gawéna dina cuaca anu goréng atanapi kaayaan poék, sapertos mendung atanapi subuh atanapi magrib.

Tangtosna, palapis tanaga surya sapertos kieu ogé ngagaduhan kalemahan, éta henteu awét sapertos papan "silikon", sareng épisiénsi nyerepna langkung handap. Panél solar biasana ngagaduhan umur rak 25 taun, saur panaliti. Nyatana, seueur tina penemuan tanaga surya anu dipasang 30-40 taun ka pengker masih berlaku ayeuna, sedengkeun umur desain cét tanaga surya ngan ukur 10-15 taun; Panel surya épisién 15 persén, sareng lapisan pembangkit listrik sakitar satengah éfisiénna, sakitar 7 persén.

 


Waktos Post: Mar-18-2021