ee

Palapis polimér anu janten tiiseun gedong

Insinyur parantos ngembangkeun PDRC éksternal berperforma tinggi (pendinginan radiasi siang pasip) palapis polimér kalayan sela hawa mimitian ti nanométer dugi ka minisél anu tiasa dijantenkeun hawa tiis spontan pikeun atap, gedong, bak cai, kendaraan bahkan pesawat ruang angkasa - naon waé anu tiasa dicét. Aranjeunna nganggo téknik konvérsi fase basis solusi pikeun masihan polimér sapertos struktur busa porous. Nalika kakeunaan langit, palapis polimér poros PDRC ngagambarkeun sinar panonpoé sareng manaskeun pikeun ngahontal suhu anu langkung handap bahan bangunan anu khas atanapi bahkan lingkunganana. hawa.

Kalayan naékna suhu sareng gelombang panas anu ngaganggu kahirupan di sakumna dunya, leyuran tiis janten beuki penting. Ieu mangrupikeun masalah konci, khususna di nagara berkembang, dimana panas usum panas tiasa ekstrim sareng diperkirakeun nguatkeun. Tapi metode pendinginan anu biasa, sapertos hawa AC, mahal, nganggo seueur tanaga, meryogikeun aksés siap kana listrik, sareng sering meryogikeun panyebaran ozon atanapi pemanasan rumah kaca.

Alternatipna pikeun padamelan pendinginan anu intensif énergi ieu nyaéta PDRC, hiji fenomena di mana permukaanna tiis sacara spontan ku ngagambarkeun sinar panonpoé sareng memancar panas ka atmosfir anu langkung tiis. Upami permukaanna gaduh sinar matahari (R) tiasa ngaleutikan paningkatan panas panonpoé, sareng kalayan tingkat radiasi termal anu luhur (Ɛ) tiasa ngamaksimalkeun langit tina leungitna panas anu sumorot, PDRC paling épéktip. Upami R sareng Ɛ cekap luhur, sanajan karugian panas bersih bakal kajadian di panonpoé.

Ngembangkeun desain PDRC praktis nyaéta nangtang: seueur solusi desain anu anyar rumit atanapi mahal, sareng henteu tiasa kalaksanakeun atanapi diterapkeun dina hateup sareng gedong anu benten bentuk sareng tékstur. Sajauh ieu, murah sareng gampang dilarapkeun cet bodas parantos janten patokan pikeun PDRC. Nanging, palapis bodas biasana ngagaduhan pigmén anu nyerep sinar ultraviolét sareng henteu ngagambarkeun panjang gelombang sinar matahari anu langkung lami, janten prestasina ngan sedeng.

Panaliti Téknik Columbia parantos nimukeun palapis polimér PDRC éksternal anu performa tinggi kalayan sela hawa nanométer skala micron anu tiasa dianggo salaku cooler hawa spontan sareng tiasa dicét sareng dicét dina hateup, gedong, bak cai, kendaraan, sareng bahkan pesawat ruang angkasa - naon waé anu tiasa dicét. Aranjeunna nganggo téknik konversi fase basis solusi pikeun masihan polimér sapertos struktur busa poros. Kusabab béda indéks réfraktif antara polos udara sareng polimér sakurilingna, hawana hawa dina polimér porous paburencay sareng ngagambarkeun sinar panonpoé. Polimérna ngabodaskeun sahingga ngahindaran pemanasan panonpoe, sedengkeun emissivity alamiahna ngamungkinkeun pikeun épisién némbak panas ka langit

 


Waktos Post: Mar-18-2021