ee

Perekat poliuretan - béntang hareup tina perekat

Ranté molekular napel poliurétana ngandung gugus karbamat (-NHCOO-) atanapi gugus isokyanat (-NCO), dibagi kana poliisosianat sareng poliurétana dua kategori. Perekat Polyurethane, ngalangkungan réaksi gugus isokyanat dina sistem sareng zat anu ngandung hidrogén aktif di jero atanapi di luar sistem , ngahasilkeun gugus poliuretan atanapi poliuréa, sahingga tiasa ningkatkeun pisan kakuatan sistem sareng ngahontal tujuan ngariung.

Perekat utamina napel, sareng sagala rupa agén curing, plasticizer, pangisi, pelarut, pengawet, penstabil sareng agén gandeng sareng bahan aditif sanés anu disiapkeun. Dina taun-taun ayeuna, ku pamutahiran gancang tingkat pamekaran matéri, rupa-rupa perekat anu tiasa dianggo langkung kuat kaluar hiji-hiji, anu ngeuyeuban pasar perekat.

1. Status pangwangunan

Perekat poliurétana mangrupikeun jinis perekat kelas menengah sareng luhur, anu ngagaduhan kalenturan anu hadé, résistansi résistansi, résistansi kimia, tahan maké, sareng anu paling penting nyaéta résistansi suhu handap na. Ku nyaluyukeun bahan baku sareng formula, urang tiasa ngarancang rupa-rupa Perekat poliurétana anu cocog pikeun beungkeutan antara sababaraha bahan sareng kagunaan anu béda-béda. Perekat Polyurethane mimiti dianggo di lapangan militér taun 1947. Ku perusahaan Bayer, triphenyl methane triisocyanate hasil dilarapkeun kana beungkeutan logam sareng karét, sareng dianggo dina jalur tina tank, anu neundeun pondasi pikeun industri perekat poliurétana. Jepang ngenalkeun téknologi Jérman sareng Amérika dina 1954, mimiti ngahasilkeun perekat poliuretan dina 1966, sareng suksés ngembangkeun perekat vinil poliurétana dumasar cai, anu dilebetkeun kana produksi industri di 1981. ayeuna, panilitian sareng produksi perekat poliuretan di Jepang aktip pisan, sareng sasarengan sareng U Amérika Serikat sareng Éropa Kulon, Jepang parantos janten produser utama sareng éksportir poliuretan. Ti saprak 1980-an, perekat polyurethane parantos maju gancang, sareng ayeuna aranjeunna janten seueur industri anu lega sareng seueur dianggo.

Dina 1956, Cina ngembangkeun sareng ngahasilkeun triphenyl methane triisocyanate (Lekner adhesive), sareng teu lami ngahasilkeun toluene diisocyanate (TDI) sareng perekat polyurethane basis komponén dua komponén, anu masih mangrupikeun rupi-rupi perekat poliurétana anu ageung di Cina. Ti saprak éta, Cina ngagaduhan ngenalkeun seueur jalur produksi anu maju sareng produk ti luar negeri, dimana sajumlah ageung perekat poliuretan impor diperyogikeun pikeun ngadukung aranjeunna, sahingga promosikeun ngembangkeun perekat poliuretan dina unit-unit panilitian domestik. Khususna saatos taun 1986, industri poliuretan di Cina parantos lebet kana waktos pamekaran gancang. Dina taun-taun ayeuna, harga lem poliurétana turun, sareng harga lem poliuretan ayeuna ngan ukur 20% langkung luhur tibatan lem kloropén, anu nyayogikeun kaayaan pikeun lem poliuretan pikeun nempatan pasar lem kloropén.


Pos waktos: Mar-03-2021