ee

Metoda polimérisasi anyar ieu muka panto pikeun palapis antifouling anu langkung épéktip

Akumulasi mikroorganisme di permukaan mangrupikeun tantangan pikeun industri pengiriman sareng biomédis. Sababaraha palapis polimér anti polusi ngalaman dégradasi oksidatif dina cai laut, ngajantenkeun aranjeunna henteu épéktip dina waktosna. Ion Abboterik (molekul kalayan muatan négatip sareng positip sareng muatan bersih nol) palapis polimér, sami sareng karpét sareng ranté polimér, parantos narik perhatian salaku alternatip anu poténsial, tapi ayeuna kedah dipelak dina lingkungan anu gersang tanpa aya cai atanapi hawa. Hal ieu nyegah aranjeunna tina ngalamar ka daérah ageung.

Tim anu dipimpin ku Satyasan Karjana di A * STAR Institute of Chemical and Engineering Élmu parantos mendakan kumaha nyiapkeun palapis polimér amfoterik dina cai, suhu kamar sareng hawa, anu bakal ngamungkinkeun aranjeunna dianggo dina skala anu langkung lega.

"Éta mangrupikeun papanggihan anu serendipitous," jelas Jana. Timnya nyobian ngadamel palapis polimér amphoteric nganggo metode anu seueur dianggo anu disebut transfer atom polimérisasi radikal, nalika aranjeunna sadar yén sababaraha réaksi henteu ngahasilkeun produk anu dipikahoyong. Amina anu teu disangka-sangka di tungtung ranté polimér salaku ligand dina katalis anu digunakeun dina réaksina. "Bakal butuh sababaraha lami sareng sababaraha percobaan pikeun ngungkabkeun misteri [kumaha dugi ka dinya]," jelas Jana.

Pengamatan kinétik, spéktroskopi résonansi magnét nuklir (NMR) sareng analisis anu sanés nunjukkeun yén amina ngamimitian polimérisasi ngalangkungan mékanisme anion. Anu disebut polimérisasi anionik henteu tahan cai, métanol, atanapi hawa, tapi polimér Jana tumuh dina ayana sadayana, ngarah tim pikeun ragu pamanggihanna. Aranjeunna ngaléngkah ka modél komputer pikeun ningali naon anu kajantenan.

"Itungan fungsionalitas téori fungsionalitas mastikeun mékanisme polimerisasi anionik anu diusulkeun," saurna. "Ieu conto anu munggaran pikeun polimérisasi leyuran anionik monomer monéil dina médium cai dina kaayaan aerobik anu ambien."

Timna ayeuna parantos ngagunakeun cara ieu pikeun nyintésis palapis polimér tina opat monomer amphoteric sareng sajumlah inisiator anionis, sababaraha di antawisna henteu amina. "Di pikahareupeun, kami bakal nganggo metode ieu pikeun nyiptakeun lapisan polimér tahan-biofér dina daérah permukaan anu lega ngagunakeun cara nyemprot atanapi impregnasi, "saur Jana. Aranjeunna ogé ngarencanakeun diajar efek antifouling tina lapisan dina aplikasi Kelautan sareng biomédis.

 


Waktos Post: Mar-18-2021