ee

Lem Kayu Pertukangan Tanpa Kancing Atawa Sekrup

Gluing mangrupikeun bagian penting tina seueur proyek dumasar-kai. Tapi tangtoskeun lem kai anu pangsaéna pikeun tugas sanés anjeunt salawasna gampang. Ieuhs naon anu anjeun peryogi kauninga pikeun mutuskeun lem kai mana anu paling cocog pikeun proyék anjeun.

Lem Polyvinyl Acetate (PVA) nyaéta jinis lem kai anu paling umum. Jenis ieu kalebet lem bodas sareng konéng has, atanapi naon anu biasa disebattukang kais lem.Iit tiasa dianggo kanggo seueur tapi henteu sadayana proyék.

Lem sumput didamel tina hasil sato. Éta tiasa janten cair atanapi salaku granul, serpihan, atanapi lambaran anu kedah dibubarkeun dina cai. Éta kedah dipanaskeun sareng dilarapkeun ku sikat, sareng ngabeungkeut nalika janten tiis.

Epoxy ilaharna aya dina dua komponén anu misah: hiji pengeras sareng résin. Bagéan na dicampurkeun babarengan pikeun nyiptakeun beungkeut kimia anu, nalika karasa, tahan cai sareng ngeusian sela. Sababaraha epoxies lambat diubaran, tapi éta mangrupikeun sababaraha glu kayu paling kuat anu sayogi. Upami anjeun milari epoxy étas gampang dilarapkeun sareng tiasa dianggo kalayan kai, cobian Loctite Epoxy Quick Set atanapi salah sahiji Loctites seueur epoxies pikeun unggal aplikasi.

Lem poliuretan mangrupikeun jinis lem anu diaktipkeun ku Uap anu janten buuk nalika garing kana perekat anu tahan banting pisan.

Kanggo sabagéan ageung proyék dumasar-kai, Loctite PL Wood Lumber, Paneling & Trim Adhesive mangrupikeun pilihan anu padet.

Lalajo video ieu sareng pelajari langkung seueur ngeunaan ngagunakeun Loctite PL Premium Construction Adhesive pikeun sadaya tugas dumasar kai:

Lem Polyvinyl Acetate (PVA) mangrupikeun perekat sintétik sareng jinis lem kai anu paling umum. Éta henteu warnaan sareng henteu bau. Lem PVA paling disetél dina daérah anu sirkulasi hawa anu saé sareng garing gancang dina suhu kamar. Henteu sadayana lem PVA tahan cai, janten parios produk anjeuns paréntah.

 

Upami anjeun neraskeun ati-ati, pilih lem anu leres, sareng turutan prosedur pangeringan anu leres, gluing kai sacara épéktip tiasa janten snap. Turutan léngkah ieu saderhana pikeun nganggo lem PVA sareng lem anu sanés.

1. Larapkeun lem kana kadua permukaan kai pikeun kabeungkeut. Anggo kaén kanggo ngusap tumpahan atanapi langsung ngabahekeun.

2. Nyebarkeun lem kai kana jas anu ipis sareng konsisten nganggo sikat atanapi palastik.

3. Pencét potongan babarengan. Anjeun panginten hoyong ngalihkeun permukaan sakedik sareng maju pikeun mastikeun jas sareng ngaleupaskeun hawa anu tiasa nyababkeun sela.

4. Paké G-clamp pikeun ngamankeun potongan.

5. Hayu potongan ditempelkeun henteu kaganggu kanggo waktos pencet anu disarankeun ku paréntah produk.

6. Pasir kaluar lem anu garing teuing.


Pos waktos: Mar-03-2021